De nieuwe iPhone 6S & 6S Plus is er!

Gisteren was er weer een groot evenement van Apple: De onthulling van de iPhone 6S. Wat is er nieuw aan deze nieuwe telefoon van Apple? Wat zijn de grote vernieuwingen? In dit artikel blikken we terug op de presentatie (keynote) van de nieuwe producten en de nieuwe functionaliteiten.

Iedere 2 jaar komt Apple met een nieuw design voor zijn iPhones. Vorig jaar kwam de iPhone 6 en 6 Plus. Deze twee smartphones zijn een stuk groter dan de iPhone 5S. Dit jaar is het design dus hetzelfde. Ook nu zijn er 2 varianten, beschikbaar in 4 kleuren (nu ook in roze-goud) en daarnaast is er keuze tussen 16, 64 en 128 GB aan opslag. Wat er wel vernieuwd is? Er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten.

3D touch; Herkenning van hard en zacht drukken

De grootste vernieuwing van de iPhone 6S is wel de 3D touch. De nieuwe iPhone herkent hoe hard je drukt. Druk je zacht, dan doe je de standaard actie. Klik je iets harder? Dan opent er een preview, menu of een andere functionaliteit. Wat er opent is afhankelijk van de App en waar je op klikt.

Een aantal voorbeelden van wat al mogelijk is met 3D touch:
Hard op de camera App drukken toont opties als video opnemen en selfie maken. Door met je vinger vervolgens naar de optie toe te bewegen en daarna je vinger los te laten, wordt de actie geactiveerd.
Hard druk op een e-mail toont een voorbeeld (preview) van de e-mail. Klik je vervolgens nog iets harder, opent de e-mail zelf.
Klikken op een adres toont een preview op de kaart. Harder klikken opent vervolgens de Kaarten App om naar de locatie te navigeren.

Het hard klikken op een e-mail toont dus een voorbeeld. Tenminste, als je de standaard Mail App van Apple gebruikt. Want hoe de Gmail app zal gaan reageren op een zelfde actie, is nog niet bekend. Logisch is natuurlijk als zij ook een preview openen, maar misschien laat Gmail wel een aantal opties zijn (bijvoorbeeld: beantwoorden, verwijderen, markeren als gelezen).

Het is een leuke toevoeging en het kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden, maar of het ook toekomst heeft? Eerlijk gezegd zijn wij benieuwd hoeveel mensen er op dit moment nog actief Siri gebruiken. Er zijn tegenwoordig zo veel functionaliteiten die je niet alledaags gebruikt, dat je het na verloop van tijd vergeet en niet meer gebruikt.

Standaard verbeteringen

De nieuwe iPhone 6S (links) & 6S Plus (rechts).

De nieuwe iPhone 6S (links) & 6S Plus (rechts).

Ieder jaar zijn er een aantal standaard verbeteringen. Er wordt iets gesleuteld aan de camera, de processor (de rekenmotor) krijgt een update en de batterij(duur) wordt iets verbetert. Ook dit jaar geldt dat weer. Hieronder even kort samengevat de verbeteringen:

  • Verbeterde camera; 12 Megapixel in plaats van 8 Megapixel;
  • Inzoomen met de camera zonder kwaliteitsverlies;
  • Ultra-HD video’s maken. Ook bekend als 4K video;
  • 5 MP selfie camera (voorkant), in plaats van 1,2 megapixel voorheen;
  • Snellere processor (rekenmotor), ongeveer 70% sneller;
  • Iets langere accuduur door batterij besparende modus;
  • Camera steekt iets minder/niet uit;
  • Scherm minder krasgevoelig (ook al kreeg je bij de 6 er ook geen kras op met de sleutel).

iPhone 6S release

De iPhone 6S en 6S Plus kunnen vanaf 12 september besteld worden (pre-order). Vanaf 25 september komt de iPhone 6S in de winkels in een groot aantal landen. Mogelijk duurt het iets langer voordat de iPhone 6S beschikbaar is in Nederland.

Presentatie terugkijken?

Heb je gisteren geen tijd gehad om de keynote (presentatie) van Apple te bekijken? Hieronder is een samenvatting van de presentatie te bekijken.

Foto impressie presentatie & iPhone 6S

Klik op de foto om de afbeelding te vergroten.

Conclusie; weinig vernieuwing

Gflex volgt de ontwikkeling van allerlei apparaten en natuurlijk ook diverse smartphones. De afgelopen jaren hebben we helaas weinig vernieuwing gezien. De specificaties worden licht verbetert en er komen een aantal functionaliteiten bij. Toch functioneert ook de 3 jaar oude iPhone 5 nog prima. Dit was 3 jaar geleden wel anders; toen was na 2 jaar de gemiddelde smartphone traag.

Wij denken dat de ontwikkeling de komende jaren niet zal zitten in de iPhones, maar meer in hoe de apparaten met elkaar samen werken. Ook bij Microsoft zien we dat zij hier steeds meer op inzetten. Het nadeel is wel, dat de verschillende merken onderling minder goed samenwerken. Wil je graag een goede omgeving? Dan is het dus ook steeds meer letten op de apparaten die al in je huis staan en welke functionalteiten zij bieden.

Gflex denkt ook hierin graag met u mee en adviseert u graag.. Doordat wij open staan voor veel verschillende merken, weten wij wat werkt en waar problemen kunnen ontstaan. Wilt u dat uw apparaten goed met elkaar samen werken? Neem dan gerust even contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *