SaunaDrôme Putten | Private Cloud

De SaunaDrôme Putten is bij veel mensen een begrip. Ondanks dat het een authentiek bedrijf zijn ze steeds meer afhankelijk van een goede ICT-omgeving. Vandaar ook hun vraag; hoe gaan we ons voorbereiden op het snel veranderende ICT-landschap? En welke oplossing past daarbij? Zo zijn we uitgekomen bij de Private Cloud van Gflex.

De vraag

De SaunaDrôme had een verouderde ICT-omgeving met onder andere machines die nog op Windows 7 draaiden. Dit begon zijn tol te eisen, medewerkers klaagde over traagheid en steeds meer machines hadden onderhoud nodig. Omdat ICT ook binnen de SaunaDrôme een belangrijke rol speelt, wilden ze graag klaar zijn voor de toekomst met een flexibele en onderhoudsvrije oplossing waar hun Sauna-software centraal staat, maar iedereen toch een eigen omgeving heeft qua e-mail en documenten.

De oplossing

We hebben goed gekeken naar wat de wensen waren, in combinatie met hun softwarepakket was Private Cloud een toekomstbestendige oplossing. Alle Windows-machines hebben we vervangen voor ‘domme dozen’. Dit zijn nagenoeg onderhoudsvrije Mini-PC’s die enkel verbinding maken met de Private Cloud. Door goed te kijken naar de rechte en rollen heeft iedereen een omgeving gekregen die afgestemd is op zijn of haar behoeften, maar waar samenwerken centraal staat.

Het resultaat