Sabine en Martijn bij Bomecon

"We kunnen ons perfect focussen op onze kernactiviteit!"

Direct op uw doel af?

Bent u ook altijd bezig om te kijken of uw ICT-omgeving veiliger of stabieler kan? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag inzichtelijk te krijgen waar en hoe u de meeste winst kunt behalen. Druk op die oranje knop of lees hieronder het verhaal van Bomecon.

Neem direct contact met ons op!
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

In het kort

Verhelderende ICT oplossingen

Slimme ICT

 • Krachtige werkstations
 • Hoogwaardige ICT-beveiliging
 • ICT-advies
 • ICT-beheer
 • Super snel internet
Beste VoIP oplossing voor bedrijven

Meerwaarde

 • Focus op kernactiviteit
 • Super snelle bereikbaarheid
 • Bescherming intellectuele eigendommen
 • Snelle support
 • Klaar voor de toekomst
Bomecon uit Nijkerk

Bomecon

 • 12 medewerkers
 • Focus op kernactiviteit
 • Internationale groei
 • No nonsens mentaliteit
 • Al jaren klant, eerst bij IMC
Sabine Bomecon voor ICT shoot

"De overname kwam wat ons betreft precies op het juiste moment!"

Sabine van den Bor

Dennis, ICT adviseur bij Gflex slim in ICT

"We werken al jaren voor Bomecon, het is mooi dat bedrijven elkaars groei benutten!"

Dennis de Koning

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

De case

Kennis optimaal inzetten én beschermen

Bomecon, 12 man sterk, levert gereedschap dat moet presteren op het hoogste niveau in de bouw en op de uitersten van wat mogelijk is in de hijstechniek. Het hijsgereedschap moet passen in het bouwproces en de architectonische constructies. Het moet een betrouwbare bijdrage leveren in de vaak strakke planning, ook moet het faalkosten reduceren én vooral veiligheid bieden. Dit vereist een uiterste concentratie op de kern van het bedrijf: kennis omzetten in veilig hijsgereedschap doormiddel van advies, ontwerp en realisatie van eenvoudige tot complexe hijsconstructies.

We lopen met Sabine in de grote hal: “Hier staat slechts een klein gedeelte van onze vloot van hijstechniek. Veel van ons materiaal wordt verhuurd. Ons gamma is zo opgebouwd dat we modulair een geschikte hijsoplossing kunnen aanbieden. Waar nodig ontwerpen we een passende maatwerktoepassing zodat het gereedschap voldoet aan de hijsopdracht. We doen alles ‘onder de haak’. Het is zo specialistisch dat we echt kunnen spreken over een nichemarkt. We werken met 2 engineers en zoeken een 3e. De engineers werken met zware ontwerpprogramma’s op krachtige werkstations en onze intellectuele eigendommen moeten héél goed beveiligd worden, want we weten uit ervaring dat er interesse is in onze kennis en dat mensen ver willen gaan om ons te evenaren. Dus is het een prettig idee dat we met Gflex de beveiliging op orde hebben en blijven verbeteren! Onze kennis is echt het uitgangspunt in ons bedrijf. Opdrachtgevers moeten blindelings kunnen vertrouwen op onze expertise.”.

 

Overname IMC door Gflex op het juiste moment

Sabine over de keuze voor het uitbesteden van het ICT-beheer: “Wij leggen ons volledig toe op onze expertise. We kiezen dus ook bewust voor een ICT-partij die ons helemaal kan voorzien in advies, levering en beheer. We werkten al lang met IMC. En dat ging altijd goed. Toen daar twee  ervaren medewerkers vertrokken die ook veel voor ons werkten, begonnen we ons langzamerhand wel wat zorgen te maken over de continuïteit. De kennis en levering omtrent hardware verliep nog vlekkeloos.

 

Maar we misten aanvullende kennis. Het kwam tot een punt dat we het gesprek aangingen. Met de verhuizing aanstaande waren er zeker kapers op de kust om het stokje ICT-beheer over te nemen”, zegt ze glimlachend, ze vervolgd: “Het was in dat gesprek dat Dennis vroeg om nog even geduld te hebben omdat er ontwikkelingen waren. Al snel hoorden we van de overname door Gflex. Die kwam kort gezegd, voor ons precies op het juiste moment!”.

Focus op veiliger werken zonder gedoe

Sabine vertelt verder: “Al snel na de overname gingen we aan de slag met het verbeteren van de beveiliging. Ook toen we recent de patchkast gingen vernieuwen dacht Gflex mee over het verbeteren van de continuïteit en beveiliging. We zien letterlijk bedrijven om ons heen gehackt worden, bijvoorbeeld doordat er ineens verdachte mailtjes van een bedrijf komen.

Zelf hebben we ook als eens een malware-aanval gehad. Gelukkig kon er snel gereageerd worden en werkten we vanuit een back-up weer verder. Zulke ervaringen maken ons wel extra alert. Momenteel denken we na over de volgende stap in de continuïteit, het redundant uitvoeren van de server op een externe locatie.

Het is fijn dat Gflex ons hierin goed kan ondersteunen! En als er wat is lossen ze het snel op, vaak al op afstand. Als dat niet lukt zijn ze hier snel ter plaatse. Handig dat ze zo dichtbij zitten dus!”.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Klaar voor verdere groei

Klaar voor verdere groei

We komen aan bij één van de grootste stukken gereedschap in de hal. “Dit is onze nieuwste en nog grotere I-boom. Het kan nog meer gewicht aan en biedt nog steeds uiterste precisie. We hebben deze in productie genomen omdat er vraag naar is en we het direct al 70 weken kunnen verhuren.” verteld Sabine.

Vraag gestuurd groeien

Zo blijft het bedrijf vraag gestuurd groeien. Bomecon levert gereedschap aan allerlei projecten binnen Europa. Maar ook vanuit buiten Europa wordt er inmiddels aangeklopt bij Bomecon. “Binnenkort wordt ons gereedschap zelfs ingezet op een project van het WK2022 in Qatar.”; verteld Sabine en kijkt haar broer glimlachend aan; “maar we zijn écht niet van de borstklopperij hoor!

Doe maar gewoon…

We blijven gewoon doen waar we goed in zijn op dezelfde nuchtere manier van onze vader. Maar voor de foto is het wel leuk als ons nieuwste product op de achtergrond staat”; besluiten ze lachend.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Techniek en diensten

Voor deze oplossing hebben wij gebruik gemaakt van:

Sabine en Martijn bij Bomecon voor netwerk van Gflex

Bomecon kan zich blijven focussen op haar kernactiviteiten Gflex is trots een bijdrage te kunnen leveren hierin.

ICT inventarisatie scan, weet waar u staat met uw ICT omgeving

Inventarisatiescan

We kijken even met u mee en geven vrijblijvend advies

Bel me terug
Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vraag het Gerwin

Gerwin is gewend om bedrijfsproblemen vanuit ICT-perspectief op te lossen.

ICT spreekuur bij Gflex

Gflex spreekuur

Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand organiseren wij een gezellige borrel.

Kom langs. Gezellig.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!